Microsoft: Xbox Live belangrijker dan verkoopaantallen One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft: Xbox Live belangrijker dan verkoopaantallen One

Microsoft meet zijn succes in de gamesindustrie niet meer aan de hand van verkoopaantallen van de Xbox One. Belangrijker is volgens het bedrijf het aantal gebruikers van de onlinedienst Xbox Live en hoeveel geld op dat netwerk wordt uitgegeven. Dat bevestigde Microsoft tegenover GameInformer.

De website merkte op dat Microsoft geen verkoopaantallen had opgenomen in het eerste financiële kwartaalrapport dit jaar. In het rapport stond wel dat er minder Xbox 360’s en Xbox One’s zijn verkocht, maar niet hoeveel. Belangrijker om te vermelden vond Microsoft dat de omzet is gegroeid met 6 procent en dat er een “gezonde groei” waarneembaar was in omzet op en gebruik van Xbox Live. Het aantal Xbox-gamers dat gebruikmaakte van de onlinedienst groeide met 28 procent tot 39 miljoen.

Microsoft bevestigde dat het bedrijf zich vanaf dit jaar meer gaat richten op betrokkenheid. Statistieken over Xbox Live zijn daarbij leidend. Consoleverkopen zullen wel nog worden genoemd, maar niet in elk kwartaalrapport, aldus Microsoft.