Microsoft wilde Kinect in de Xbox One hebben

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft wilde Kinect in de Xbox One hebben

Tijdens de ontwerpfase van de Xbox One heeft Microsoft met het idee gespeeld om de Kinect-sensor in de nieuwe console te verwerken. Ondertussen heeft de uitgever een Xbox One zonder Kinect aangekondigd.

Volgens de website Develop had Microsoft verschillende prototypes ontwikkeld met de Kinect-sensor in de behuizing van de console. Hierdoor zou een losse camera niet meer nodig zijn. Uiteindelijk is er echter gekozen voor het model dat we nu kennen. Dit besluit zou vooral te maken hebben gehad met het design van de console. Deze zou er minder mooi uit hebben gezien en ook nog eens nog groter zijn geworden, terwijl de Xbox One sowieso al niet een heel kleine console is.

Doordat de Kinect standaard bij elke console wordt geleverd, werd de console al snel duurder dan de PlayStation 4. Om toch nog een kans te maken in de strijd tegen de Japanse console heeft Microsoft vorige week aangekondigd dat het met een Xbox One komt zonder Kinect-sensor, waardoor beide consoles op hetzelfde prijspunt komen te liggen van 399 euro.