Microsoft werkt misschien aan nieuwe Age of Empires

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft werkt misschien aan nieuwe Age of Empires

Voor de fans van de klassieke serie Age of Empires is er misschien goed nieuws: Microsoft is op zoek naar personeel voor een nieuwe studio om aan een “nieuw deel in een geliefde strategy game-serie” te werken.

Het kan natuurlijk iets anders zijn, maar als er één strategy game is in de stal van Microsoft die geliefd en nog steeds populair genoemd kan worden, dan is het Age of Empires wel. De vacature luidt als volgt:

“Kom werken bij Microsoft Game Studios en help ons met het maken van de volgende generatie van geweldige games voor Windows en Xbox. Het Decisive Games team is gericht op het leveren van de beste strategy games en zal de volgende versie  van een geliefde strategy game-franchise in de nieuwe generatie brengen.”

Microsoft kan voor de Age of Empires-serie in ieder geval niet meer terugvallen op de studio die de oorspronkelijke game en serie groot heeft gemaakt. Ensemble Studios werd in 2009 na het afronden van Halo Wars door Microsoft zelf gesloten. Dit deed destijds veel stof opwaaien omdat de studio zo gerenommeerd was en er geen duidelijke reden was voor het sluiten van de studio.