Microsoft verwacht dat Kinect los goed verkoopt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft verwacht dat Kinect los goed verkoopt

Ondanks dat de Kinect niet meer standaard bij elke Xbox One zit, verwacht Microsoft dat de Kinect nog steeds populair zal zijn. Mensen die de Xbox One kopen zonder Kinect, zullen volgens Microsoft later nog een Kinect erbij kopen.

Microsoft’s Phil Spencer verdedigde de €100 euro kostende camera voor de Xbox One in een interview. Hij zei dat miljoenen mensen vandaag de dag de Kinect gebruiken voor de console, waaronder de mogelijkheid van voice commands, waarvan volgens Spencer al miljarden van zijn gesproken.

“Het gebruik van Kinect bij mensen thuis is ontzettend hoog. Omdat mensen het blijven gebruiken zal het ondersteuning van ons blijven ontvangen. We zullen investeren om de ervaring te verbeteren en te verrijken. Het zal ook ten goede komen van het spelen van games. Consumenten houden van de Kinect. Ze houden van de ervaring. Ze zullen het kopen. Of het nu inbegrepen zit met de Xbox One, of later als ze een Xbox One hebben gekocht zonder de Kinect. En wij zullen ervoor blijven zorgen dat mensen een prettige ervaring zullen krijgen.”

Hoewel de Kinect een slechte naam heeft onder de gamers, heeft de voorganger van de Xbox One Kinect uitzonderlijk goed verkocht en het leven van de Xbox 360 met een paar jaar verlengd. Wellicht doet de nieuwe Kinect hetzelfde voor de Xbox One.