Microsoft verscheept 10 miljoen Xbox One’s

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft verscheept 10 miljoen Xbox One’s

Microsoft heeft laten weten dat bijna een jaar na de release van de Xbox One in de Verenigde Staten, ze 10 miljoen exemplaren van de Xbox One hebben verscheept. Met name in de VS verkoopt de console steeds beter dankzij een tijdelijke prijsverlaging van $50 in verband met de feestdagen.

De verkoop in de VS wakkert meer en meer aan. De Xbox One verkoopt sinds twee weken meer exemplaren dan de PlayStation 4 dankzij een prijsverlaging die tot 3 januari zal duren. De prijsverlaging geld alleen voor in de VS waardoor de prijs op $349 komt te staan.

“De respons op de aankomende blockbuster releases voor het systeem almede de nieuwe bundels is tot nu toe geweldig. Vergeleken met voorheen, heeft de Xbox One meer dan drie keer zo veel verkocht waardoor nog meer vrienden tijdens de feestdagen met elkaar zullen spelen. De Xbox One leid de verkoop van de generatie 8 consoles voor de afgelopen twee weken. We zullen binnenkort de 10 miljoen verkochte exemplaren behalen”, aldus Microsoft’s Yusuf Mehdi.

Dit is uiteraard goed nieuws voor Microsoft, al loopt de Xbox One nog steeds een beetje achter op de PlayStation 4 die inmiddels 13,5 miljoen exemplaren verkocht heeft, tegenover 10 miljoen verscheept. De enige kanttekening die hierbij wel vermeld moet worden is dat de Xbox One nog steeds niet in evenveel territoria verkrijgbaar is als de PlayStation 4, die een voorsprong op heeft kunnen bouwen.