Microsoft Studios verandert naam naar Xbox Game Studios

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft Studios verandert naam naar Xbox Game Studios

Microsoft Studios heeft ervoor gekozen om zichzelf om te dopen tot Xbox Game Studios. Dit is inmiddels de tweede naamswijziging voor de afdeling binnen het bedrijf. Hoewel de afdeling een nieuwe naam heeft, zal er verder niet al te veel veranderen.

Met wederom een naamsverandering geeft Microsoft Studios aan hoe belangrijk de Xbox binnen het bedrijf is. Vanaf de eerste dag heette de afdeling nog Microsoft Game Studios, maar deze werd later omgedoopt tot gewoon Microsoft Studios. De techgigant legt nu duidelijk de focus op de Xbox met de nieuwe naam Xbox Game Studios.

Als verklaring voor de naamswijziging zegt corporate vice president Matt Booty dat Xbox meer dan alleen de console is. Volgens hem staat de naam Xbox tegenwoordig voor de gamebranche van Microsoft op alle soorten apparaten.

Xbox Game Studios heeft maar liefst 13 ontwikkelaars onder zijn hoede, waaronder Rare, Obsidian Entertainment en 343 Industries. Deze ontwikkelaars hebben grote games zoals Halo, Minecraft en Sea of Thieves op hun naam staan. De eerstvolgende game die Xbox Games Studios zal uitbrengen, is Crackdown 3. Die game liep in 2016 zoveel vertraging op dat hij destijds uitgesteld is naar 15 februari van 2019.