Microsoft stopt met Project Spark

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft stopt met Project Spark

Microsoft en Team Dakota hebben aangekondigd dat Project Spark na vandaag niet meer te downloaden is. Bijbehorende servers zullen vanaf augustus offline gaan.

Het sluiten van Project Spark zat er al een tijdje aan te komen: afgelopen najaar kondigde Microsoft aan dat er niet meer zou worden ontwikkeld aan de game en dat er enkel ondersteuning zou zijn. Nu is er besloten om ook de ondersteuning stop te zetten en de game offline te halen. Team Dakota’s community manager Thomas Gratz zei het volgende:

Het is een extreem lastige beslissing geweest die niet lichtelijk is genomen. Toen er vorig jaar werd besloten om Project Spark niet meer actief te ontwikkelen, zijn veel van onze teamleden naar andere projecten binnen Microsoft Studios gegaan. Hoewel dit betekent dat er geen banen verloren zijn gegaan, betekent het ook dat het simpelweg niet meer haalbaar is om het werk achter de schermen voort te zetten en te zorgen voor nuttige updates en bug fixes. Daarom hebben we nu deze lastige beslissing genomen.

Project Spark werd in 2013 aangekondigd als ‘game’ waarin spelers zelf hun games konden maken op Xbox One en pc. De game wist echter nooit populair te worden onder de massa. Vorig jaar verscheen er wel DLC met Rare’s mascotte Conker in de hoofdrol.