Microsoft sluit Xbox Entertainment Studios

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft sluit Xbox Entertainment Studios

Xbox Entertainment Studios, de entertainmenttak voor videoproducties van Microsoft, zal zijn deuren sluiten als gevolg van de reorganisatie binnen Microsoft. De technologiegigant kondigde aan in totaal 18.000 banen wereldwijd te schrappen, waarvan het grootste gedeelte bij Nokia zal worden geschrapt.

De studio was door Microsoft opgericht om videoproducties te gaan ontwikkelen die gestreamd konden worden via de Xbox One en andere platformen. Veel van de producties zullen door de sluiting nooit het levenslicht zien. Projecten die al in de opnamefase zaten, zoals een serie over Halo en een documentaire over Atari, worden wel gewoon afgemaakt.

Volgens bronnen bij Re/code, waartegen Microsoft de sluiting bevestigde, ontbrak het bij de productiestudio aan organisatie en een duidelijke visie, waardoor het niet lukte om contentdeals te maken. Hoe het zit met de Xbox Originals, welke door Microsoft eerder dit jaar nog werden aangekondigd, is nog onduidelijk. Onder andere producenten Steven Spielberg en Ridley Scott zouden met Microsoft samenwerken aan exclusieve content.