Microsoft reageert op Xbox One Mini-geruchten

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft reageert op Xbox One Mini-geruchten

Eerder deze maand doken er plots geruchten op dat Microsoft aan een verkleinde versie van de Xbox One zou werken. Nu heeft Xbox-baas Phil Spencer duidelijkheid gegeven over het bestaan van de console: “Niet echt”.

De geruchten over een Xbox One Mini doken eerder deze maand bij een Chinese technologiesite. Volgens de website zou de console maar een derde zijn van de originele grootte en zou de console minder herrie maken. Ook zou de console geen disc-drive meer hebben, wat een grote verandering zou zijn.

Op de vraag van een fan aan Phil Spencer of de geruchten een leugen waren, kon de Xbox-baas vrij kort reageren:

Hoewel de verandering eentje zou zijn die mogelijk bij veel mensen in het verkeerde keelgat zou schieten, is het niet de eerste keer dat we geruchten horen over een console zonder disc-drive. Eerder deze maand schreven we nog over gelekte documenten rondom een Nintendo-console zonder disc-drive.

Een kleinere Xbox One zou geen vreemde ontwikkeling zijn. Ook de Xbox 360 kreeg meerdere redesigns waarmee de console steeds kleiner werd. Waarschijnlijk zal het toch nog even duren voordat we hier meer informatie over horen.