Microsoft over muis en toetsenbord-support op Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft over muis en toetsenbord-support op Xbox One

Officieel gezien heeft de Xbox One geen muis en toetsenbord-ondersteuning, maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is om ze te gebruiken. Je kunt namelijk gebruikmaken van adapters.

Het blijkt dat Microsoft zich hier ook bewust van is, want op Twitter sprak Xbox hoofd bouwkundige Mike Ybarra zich hierover uit. Hij reageerde op twee tweets en liet daarmee weten dat Microsoft de mogelijkheid heeft om muis en toetsenbord-ondersteuning door middel van een adapter te blokkeren. Microsoft doet dit echter niet, omdat het Microsoft ontwikkelaars hierin de vrijheid wil geven om dit zelf te bepalen. Ybarra gebruikt als voorbeeld dat muis en toetsenbord voor sommige spelers gemakkelijker zijn om te gebruiken dan een controller.

 

Het probleem van muis en toetsenbord-support is echter dat het kan zorgen voor een oneerlijke voorsprong in bijvoorbeeld first-person shooters. Je kunt namelijk veel preciezer richten op je vijanden met een muis dan wanneer je een controller gebruikt en dit brengt het spelen van shooters uit balans.