Microsoft: op korte termijn externe opslag voor Xbox One

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft: op korte termijn externe opslag voor Xbox One

De Xbox One zal volgens Microsoft op korte termijn ondersteuning krijgen voor het gebruik van externe opslag. Larry ‘Major Nelson’ Hryb maakte dit bekend in een reactie op een vraag op Reddit. De functie zit al langer in de pijplijn, maar Microsoft wou voorheen geen duidelijkheid geven over een releasetermijn.

In een bericht op Reddit liet Hryb zich uit over de kwestie. Veel details zijn er nog niet op het moment, buiten dat het ‘op korte termijn’ beschikbaar zou moeten zijn. Hoeveel externe opslag spelers aan kunnen schaffen is nog niet bekend, evenals een prijs voor de externe opslag. Het is overigens niet de eerste keer dat de externe opslag opduikt; vorig jaar waren er al berichten over de mogelijkheid. De functie moest echter wijken voor andere functies tijdens de release van de console, al werd de functie nooit geschrapt.

Mocht je al een Xbox One hebben en in ruimtenood zitten, dan hoef je niet te wachten op de dienst om extra ruimte te verkrijgen. Via de USB 3.0-poorten op de achterzijde van de console kan een losse harde schijf aan worden gesloten. Omdat een externe harde schijf kan worden aangesloten heeft Microsoft ervoor gekozen de gebruikers, in tegenstelling tot de PlayStation 4, niet de mogelijkheid te bieden de interne harde schijf te vervangen.