Microsoft nuanceert uitspraken omtrent Xbox Play Anywhere

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft nuanceert uitspraken omtrent Xbox Play Anywhere

Zoals je eerder bij ons al hebt kunnen lezen had Microsoft het een en ander te vertellen over hun nieuwste feature, Xbox Play Anywhere. Volgens Microsoft’s Yusef Mehdi zouden alle toekomstige Microsoft-games deel gaan uitmaken van het programma. Inmiddels heeft Microsoft deze verklaring iets bijgesteld.

Volgens het blog, waar Mehdi in eerste instantie sprak over alle toekomstige Microsoft-games, betreft het namelijk ineens slechts de games die tijdens de E3-persconferentie zijn getoond. Het is een subtiel aangebrachte verandering die velen ontgaan zou zijn, behalve YouTuber The Red Dragon. Uiteraard was deze er als de kippen bij om zijn ontdekking op zijn kanaal te delen.

De eerdere verklaring van Microsoft deed vermoeden dat alle games die door Microsoft worden gepubliceerd deel uit zouden gaan maken van het Xbox Play Anywhere-programma. Dit zou inhouden dat alle toekomstige Microsoft-games slechts een keer aangeschaft hoefden te worden, om ze daarna op de pc én Xbox One te kunnen spelen. Dit blijkt dus niet meer het geval te zijn. Tot nu toe moeten we genoegen nemen met de games die tijdens de E3 zijn getoond.