Microsoft legt meer focus op first-party tijdens E3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft legt meer focus op first-party tijdens E3

De E3 komt steeds dichterbij en Phil Spencer van Xbox geeft al een tipje van de sluier. Hij wil dat de Xbox-show in juni minder gaat richten op third-party games, en meer op de games van Microsoft zelf.

Phil Spencer wil het deze keer anders aan gaan pakken tijdens de Xbox persconferentie in LA tijdens de E3 in juni. Volgens hem gaat de show iets anders worden dan normaal en zal de show meer concentreren op games uit eigen stal dan die van andere studio’s. Ook liet hij heel kalmpjes aan weten dat Microsoft sowieso met een nieuwe IP aan zal komen.

Niet dat third-party games en ontwikkelaars niet meer aan bod zullen komen. Spencer wil dat de schijnwerpers meer op hun eigen producten gericht worden. Games zoals Call of Duty zullen nog steeds getoond worden, zeker vanwege de goede verhoudingen tussen Microsoft en Activision.

Dit lijkt een trend die men vorig jaar al was ingeslagen. Games zoals een nieuwe Crackdown, Phantom Dust en Scalebound werden toen aangekondigd voor Xbox One en getoond. Meer informatie word daar nu over verwacht. Daarnaast heeft Microsoft al laten weten dat er in ieder geval nieuwe informatie wordt verstrekt over Halo 5: Guardians, Forza 6 en iets Gears of War-gerelateerd.

Spencer en de rest van het team komen vandaag bijeen voor een bespreking wat men in juni zal gaan tonen. Hij zei dat dagen zoals deze het leukste zijn. “Ze zijn inspirerend”, aldus Spencer.