Microsoft lanceert Xbox Academy in Australië

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft lanceert Xbox Academy in Australië

Microsoft heeft een Xbox Academy gelanceerd in Australië. Dit is een serie van lessen die zich focust op game development. De lancering valt samen met de Australische paasvakantie en op deze manier hoopt Microsoft jongeren de wereld van game development te laten ontdekken.

In samenwerking met de Academy of Interactive Entertainment (AIE) worden er drie verschillende lessen aangeboden: games ontwerpen, games programmeren en het ontwikkelen van games op de Xbox One. De lessen duren drie uur en de kosten worden door Microsoft vergoed. Elke leerling krijgt een Surface Tablet en een Xbox One S, die klaar is om mee te ontwikkelen, tot zijn beschikking om de lessen goed te kunnen volgen. De aangeboden lessen zijn gelinkt aan bestaande studies op de AIE, voor degene die tijdens het ontwikkelen tot de conclusie komen dat ze in de toekomst hier verder in willen.

De Xbox Academy is gepland van 10 april tot 22 april. Voor degene die er nu niet bij kunnen zijn, is er nog hoop. Microsoft heeft aangegeven hier in de toekomst graag mee verder te gaan.