Microsoft koopt Havok over van Intel

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft koopt Havok over van Intel

Microsoft heeft aangekondigd dat het de 3D physics tool Havok overgenomen van Intel. Microsoft heeft aangegeven de software niet exclusief te maken, waardoor ontwikkelaars ook nog gewoon licenties voor andere platformen af kunnen sluiten.

Mensen die de aftiteling van een game weleens helemaal hebben afgekeken zijn bekend met de naam Havok. De tool is namelijk één van de meest gebruikte stukken software voor het genereren van 3D-gebasseerde fysica in games. Volgens de aankondiging van Microsoft is de software gebruikt in meer dan 600 verschillende games met titels als Halo, Assassin’s Creed, Call of Duty, Destiny, Dark Souls en nog veel meer.

Hoeveel geld er voor de overname is betaald is niet duidelijk. Wel is het al duidelijk waarvoor Microsoft het zelf wil gaan gebruiken, namelijk de ontwikkeling van Crackdown 3, waarbij een groot gedeelte van de destructie in de games zal worden berekend op Microsoft’s eigen Azure cloud-servers. Tegenover IGN heeft Microsoft aangegeven dat gamers niet bang hoeven te zijn voor exclusiviteit op Xbox-consoles. De software zal gewoon breed beschikbaar blijven en licenties zullen ook voor andere platformen ter beschikking staan.