Microsoft kondigt Project Scorpio aan tijdens persconferentie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft kondigt Project Scorpio aan tijdens persconferentie

Naast de Xbox One S heeft Microsoft ook Project Scorpio aangekondigd. Het project omvat een nieuwe console die eind 2017 in de winkels moet liggen. Deze nieuwe console zal volgens Microsoft de krachtigste console ooit worden, gericht op 4K-gaming en virtual reality. De game moet naast de Xbox One en Xbox One S gaan bestaan.
Microsoft sloot een bomvolle presentatie af met de onthulling van Project Scorpio, die eerder al was gelekt in documenten. Uit een video blijkt dat de console 8 teraflops aan rekenkracht gaat hebben en een zeer sterke grafische processor die virtual reality op hoge resolutie kan draaien. Ook zal het met de console mogelijk worden om in 4K resolutie games te spelen.

Hoewel Microsoft de console heeft aangekondigd, weten we nog niet hoe deze er uit gaat zien. Wel weten we dat Microsoft van plan is om de console rond de feestdagen in 2017 te gaan verkopen. De vroege aankondiging is gedaan zodat ontwikkelaars er mee aan de slag kunnen en om naar alle waarschijnlijkheid de geruchten een halt toe te roepen.