Microsoft kondigt nieuwe Xbox Live-functies aan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft kondigt nieuwe Xbox Live-functies aan

Gedurende de E3-persconferentie heeft Microsoft nieuwe functies aangekondigd voor het Xbox Live-platform. De nieuwe functies geven spelers meer mogelijkheden om groepen te vormen, te zoeken naar spelers en mee te doen aan toernooien in verschillende games. De functies zullen dit najaar beschikbaar zijn voor alle gamers met Xbox Live.
Microsoft kondigde een viertal nieuwe functies aan voor Xbox Live. De eerste is Background Music, waarbij spelers muziek op kunnen zetten tijdens het spelen. Welke diensten hiervoor beschikbaar zullen zijn, is echter nog niet bekend. Daarnaast onthulde de gigant uit Redmond het nieuwe Arena-platform voor Xbox Live. Hiermee kunnen uitgevers en ontwikkelaars toernooien organiseren en implementeren in hun games. Onder andere EA, Wargaming en Hi-Rez Studios zullen bijdragen aan het nieuwe platform.

Voor gamers die niet per se competitief willen spelen, maar wel met vrienden, komt Microsoft met Clubs for Xbox Live. Hierin kunnen spelers groepen oprichten van gamers met een gedeelde passie, zoals Agents voor The Division of race-fanaten voor het nieuwe Forza Horizon 3. Spelers die op zoek zijn naar andere spelers kunnen gebruik maken van de nieuwe Looking for Group-functie, waarbij spelers een advertentie voor een specifieke game kunnen plaatsen, waarop andere spelers kunnen reageren om mee te doen. De nieuwe functies zullen dit najaar beschikbaar zijn via gratis updates.