Microsoft komt met nieuwe Kinect puur voor ontwikkelaars

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft komt met nieuwe Kinect puur voor ontwikkelaars

Op het moment dat motion controls op het hoogtepunt was, kwam Microsoft met de Kinect-camera voor de Xbox 360. Hoewel het niet het succes was waar Microsoft op hoopte, keert het project nu voor een tweede maal terug. Dit keer als een accessoire voor ontwikkelaars op de pc om beter te ontwikkelen voor augmented reality en AI.

Tijdens Microsoft’s presentatie op het Mobile World Congress heeft de Amerikaanse software- en hardware-gigant het nieuwe accessoire aangekondigd. De Azure Kinect Development Kit is een veel kleinere versie van Microsoft’s Kinect-sensor.

Daarbij bevat de sensor tal van nieuwe software, zoals de ’time-of-flight’ dieptesensor die ook in de nieuwe HoloLens 2 wordt gebruikt en een zevental microfoons voor betere spraakherkening. Ook bevat het een 12 megapixel RGB-camera en een 1 megapixel dieptecamera.

Voorheen konden ontwikkelaars al gebruik maken van Kinect om software te ontwikkelen voor onderzoek en applicaties, maar de nieuwere kleinere variant moet het nog makkelijker maken om de sensor te integreren. Daarbij stuurt Microsoft ook aan op het gebruik van AI via de Azure-clouddiensten. Dit zou moeten helpen in het verlichten van zware werkzaamheden, maar ook in bijvoorbeeld gezichts- of afbeelding-herkenning.

De development kit is vanaf heden te pre-orderen voor 399 dollar, al zal deze voorlopig enkel nog in de Verenigde Staten en China worden geleverd. Wanneer het accessoire naar Europa komt, is momenteel nog niet bekend.