Microsoft komt met mixed reality-controllers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft komt met mixed reality-controllers

Microsoft heeft tijdens Microsoft Build controllers getoond voor haar Mixed Reality-brillen, Microsoft’s combinatie van virtual reality en augmented reality. Acer zal als eerste hardware partner de controllers bundelen met een headset voor 399 dollar.

Microsoft toonde de controllers voor het eerst aan de pers tijdens het Microsoft Build-evenement. De controllers hebben een design vergelijkbaar met die van de Oculus Rift. Op de controller is een thumbstick te vinden, met daarnaast een touchpad. Qua knoppen hebben de controllers een trigger- en grijpknop, een menu knop en een Windows-knop.

Hoewel Microsoft geen specifieke prijs voor de controllers bekend heeft gemaakt, kost de bundel met Acer’s Mixed Reality Development Edition headset 399 dollar. De prijs zonder controllers voor de headset is 299 dollar. Ook HP komt met een vergelijkbare headset voor 329 euro, maar hiervan is het nog onduidelijk of er ook een bundel met controllers komt.

De headsets moeten vanaf deze zomer beschikbaar zijn voor ontwikkelaars, maar voor het grote publiek rondom de feestdagen later dit jaar.