Microsoft houdt vertrouwen in Kinect

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft houdt vertrouwen in Kinect

De beslissing van Microsoft om een Xbox One SKU op de markt te brengen zonder Kinect betekent niet dat ze de Kinect laten vallen. Dit zegt de PR manager van Microsoft, Larry Hryb, in zijn meest recente podcast. Volgens Hryb draait het allemaal om de keuzevrijheid voor de consument.

“We stoppen niet met Kinect”, aldus Hryb. “We hebben een volledig team dat er nog altijd dagelijks mee bezig is en die zullen dat ook blijven doen. We willen de mensen die besluiten een Xbox One te kopen keuzevrijheid geven met betrekking tot de manier waarop ze kunnen instappen.”

Yusuf Mehdi, executive bij Microsoft, deed ook nog een duit in het zakje. Volgens hem wordt er over vijf jaar gelachen om apparatuur die geen spraakbesturing biedt. Volgens Phil Spencer, algemene baas van de Xbox-divisie, gaat deze beslissing juist zorgen voor meer Kinect-verkopen op de lange termijn. Hij denkt dat er in totaal meer Xbox One-consoles worden verkocht en dat mensen achteraf besluiten dat ze toch een Kinect willen.

Microsoft kondigde vorige week aan dat er een nieuwe, goedkopere bundel van de Xbox One op de markt verschijnt. De versie die vanaf 9 juni in de winkels komt te liggen gaat 399 euro kosten en zal komen zonder Kinect. Vanaf dit najaar kunnen mensen ook los een Kinect kopen, maar hier is de prijs nog niet van bekend. Vermoedelijk zal dit, net als de originele Kinect, op 150 euro komen te liggen.