Microsoft: ‘Het gaat om de games, niet om de kracht van de machine’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft: ‘Het gaat om de games, niet om de kracht van de machine’

Een nieuwe ronde moddergooien tussen Microsoft en Sony lijkt weer te ontstaan nadat Microsoft’s Phil Harrison het op een andere boeg probeert te gooien. De kracht van de individuele machine is niet meer belangrijk: een groot aanbod van goede titels wel, al volgens Phil Harrison.

Onlangs hebben een paar gebruikers op Reddit een performance test gedaan met gelijkmatige hardware die in de Xbox One en PlayStation 4 zitten en daaruit bleek dat de PlayStation niet zomaar krachtiger was, maar juist véél krachtiger. Microsoft probeerde zichzelf te verdedigen door te zeggen dat het verschil uiteindelijk minimaal zal zijn, omdat de twee machines hun kracht op verschillende manieren zullen gebruiken.

“Met elk nieuw platform waar ik ooit bemoeid ben geweest, was er altijd wel iemand die claimde dat de ene machine meer teraflops kon berekenen dan de andere. Uiteindelijk maakt dat helemaal niks uit. Het gaat om waar de beste games en meest indrukwekkende ervaringen te vinden zijn. Het moge duidelijk zijn dat je dat vindt op de Xbox One. Conclusies trekken van hardware sets die nog niet af zijn is nutteloos, zeker als je de juiste games er niet op hebt draaien.”

Het lijkt erop dat Microsoft de gamers het verschil in kracht wil doen laten vergeten door te wijzen naar de software line-up. Hoewel de performance tests de voorkeur gaven voor de PlayStation 4, moet men niet vergeten dat Microsoft de Xbox One enigszins kan upgraden mocht het ooit zo ver komen.