Microsoft: Groot gedeelte gebruikt nog altijd Kinect

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft: Groot gedeelte gebruikt nog altijd Kinect

Volgens Xbox-marketinghoofd Mike Nichols gebruikt een ‘groot gedeelte’ van de Xbox One-gebruikers nog altijd de Kinect-sensor. Hoeveel mensen er momenteel een Kinect-sensor hebben is echter op dit moment niet publiekelijk bekend.

In een interview met Polygon gaat Nichols niet in op hoeveel mensen een Kinect hebben, maar wel over de functies waarvoor men de sensor gebruikt.

Normaliter maken we geen onderverdeling in onze cijfers over hoeveel gebruikers wel of geen Kinect-sensor hebben. Dat is een niveau van details waar we niet induiken. Ik kan wel zeggen dat de mensen die Kinect gebruiken, een zeer groot onderdeel vormen en dat deze mensen het vaak gebruiken. Niet zo zeer voor games, maar meer voor het inloggen en gebaar- en stembediening.

Toch lijkt het erop dat Microsoft’s focus op de Kinect steeds verder naar de achtergrond verschuift. In Nederland missen we nog altijd ondersteuning voor de Nederlandse taal (hoewel dat wel was beloofd door Microsoft voor de lancering van de console) en kwam de sensor tijdens Microsoft’s presentaties van het besturingssysteem tijdens de E3 en gamescom helemaal niet naar voren. Het zal dus de vraag blijven wat Microsoft met de sensor gaat doen, helemaal in de gebieden buiten de VS.