Microsoft geeft bijna een miljoen gamertags vrij

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft geeft bijna een miljoen gamertags vrij

Iedereen die een Xbox 360 of One in zijn of haar bezit heeft kent het wel: de queste voor de perfecte gamertag. Vaker zul je dan ook treffen dat de eerste keuze, en soms ook de tweede en de derde, niet beschikbaar is. Vanaf morgen wordt de kans een stuk groter dat je favoriete tag te claimen valt. Microsoft heeft namelijk aangegeven bijna een miljoen gamertags vrij te geven.

Het nieuws in door Microsoft  via Xbox Wire bekendgemaakt. Over een periode van 24 uur zullen de gamertags beschikbaar worden gesteld, om zo iedereen ter wereld een eerlijke kans te geven. Er zit alleen wel een dikke maar aan. De gamertags kunnen alleen worden geclaimd door Xbox Live Gold-leden die bij elkaar opgeteld minstens een jaar lid zijn van Microsofts service en er nog steeds lid van zijn.

De gamertags die ter beschikking worden gesteld stammen allemaal nog uit de tijd van de originele Xbox. Gezien de accounts destijds nooit mee over zijn gegaan naar de Xbox 360 zijn deze inmiddels al een lange tijd niet gebruikt, waardoor Microsoft ze weer kan distribueren. Dit garandeert uiteraard niet dat de gamertag die je ooit zo graag wilde, maar niet kon claimen, nu ineens wel beschikbaar is, maar de kans wordt al groter. Hoewel Microsoft niet de hele lijst aan vrijgegeven tags kan publiceren, geven ze wel aan in welke categorieën je moet denken. Reguliere namen, culturele referenties, voedsel, geografie, technologie, cijfers, dieren en ’s werelds grootste uitvindingen worden allen genoemd als mogelijke inspiratiebronnen.