Microsoft geeft bètaversie Xbox One Smartglass vrij

Microsoft geeft bètaversie Xbox One Smartglass vrij

Microsoft heeft een bètaversie van zijn Xbox One SmartGlass-app beschikbaar gemaakt. De nieuwe versie beschikt over een aantal nieuwe functies. De OneGuide in SmartGlass kan nu worden gebruikt en een Windows Phone kan dienen als universele remote voor tv en settopbox.

Het geeft ook de mogelijkheid om televisie te kijken en om op de Windows Phone tv-zenders op te zoeken en toe te voegen aan de favorieten. Microsoft heeft de bètaversie voor Windows Phone tegelijk vrijgegeven met een versie voor Android en Windows. Wanneer de functies in een definitieve versie van SmartGlass verschijnen, is niet bekend. Evenmin is bekend wanneer de iOS-versie verschijnt.

SmartGlass is een soort secondscreen-app voor voor de Xbox One. De app maakt het mogelijk om de console met een smartphone, laptop of tablet te bedienen. Zo kan de gebruiker makkelijker webbrowsen op het apparaat, video of muziek bedienen en games selecteren. De connectie verloopt rechtstreeks via het thuisnetwerk. Maximaal kunnen er zestien verschillende apparaten tegelijk met de Xbox One verbonden worden.

Microsofts next-gen Xbox One-console is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Het bedrijf heeft al wel bekendgemaakt dat de console in september van dit jaar naar onder andere Nederland gaat komen. Tot die tijd kan de Xbox One worden geïmporteerd via landen waar het apparaat al wel verkrijgbaar is, zoals Frankrijk, Engeland en Duitsland.