Microsoft denkt aan Xbox 360-emulator voor Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft denkt aan Xbox 360-emulator voor Xbox One

Microsoft heeft tijdens de Microsoft Build-conferentie gezegd te zoeken naar een manier om Xbox 360-games afspeelbaar te maken op de Xbox One. Volgens een medewerker van de consolebouwer is dit helaas niet zo makkelijk als ze hadden gehoopt.

Een bezoeker van Microsoft Build vroeg tijdens een vragensessie of Microsoft van plan is een Xbox 360-emulator te maken voor de Xbox One. Een woordvoerder van Microsoft zei hierop: “We hebben wel plannen, maar die zijn helaas nog niet helemaal uitgedacht. Het blijkt lastiger dan gedacht om de PowerPC te emuleren op een x86. We hebben dus niets om aan te kondigen, hoewel ik het graag zou zien gebeuren.”

De PlayStation 4 zal wel de optie krijgen om PlayStation 3-games te kunnen spelen, zo heeft Sony al officieel aangekondigd. Sony wil PS3-games gaan streamen via de techniek van Gaikai, de streaming-pionier die het in 2012 overnam. Begin dit jaar kondigde Sony aan dat het de techniek van Gaikai wil gebruiken voor PlayStation Now, een dienst waarmee games naar een PlayStation 4 gestreamd kunnen worden. Van PlayStation Now loopt een bètatest in de VS. Sony hoopt de dienst in de zomer te kunnen aanbieden.