Microsoft combineert Game Pass en Live Gold in één abonnement

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft combineert Game Pass en Live Gold in één abonnement

Xbox Live Gold en Xbox Game Pass worden later dit jaar te koop als een enkel abonnement. Onder de naam Xbox Game Pass Ultimate biedt Microsoft de twee diensten voor een lager bedrag per maand aan. De dienst is bij de lancering ook in Nederland beschikbaar.

Sinds de lancering van Microsoft’s Xbox Game Pass heeft de software- en hardware-fabrikant al meer dan 200 titels aan de dienst toegevoegd. Sinds afgelopen jaar voegt de gigant nieuwe first-party titels direct bij lancering toe aan de dienst, zoals we al zagen bij State of Decay 2 en Forza Horizon 4. Spelers moesten echter nog altijd Xbox Live Gold aanschaffen om online te spelen.

Met Xbox Game Pass Ultimate wil Microsoft dit probleem oplossen door beide diensten samen voor een lager bedrag aan te bieden. Wanneer de dienst later dit jaar lanceert zal Microsoft een bedrag van 14,99 dollar per maand vragen, maar een prijs in euro’s is op het moment nog niet bekend. Een precieze datum voor de lancering volgt later, mogelijk tijdens Microsoft’s presentatie op de E3.