Microsoft blijft “ontzettend toegewijd” aan het merk Xbox

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft blijft “ontzettend toegewijd” aan het merk Xbox

Phil Spencer, president van Microsoft game studios, zegt dat ook onder de nieuwe leiding Microsoft toegewijd zal blijven aan het merk Xbox. De continuïteit van Xbox zou ter discussie staan met het aantreden van de nieuwe CEO Satya Nadella en het nieuwe hoofd van de Xbox-divisie Stephen Elop, maar volgens Spencer hoeven gamers zich nergens zorgen over te maken.

Phil Spencer sprak openbaar tijdens het SXSW gaming panel en gaf toelichting wat voor invloed het nieuwe management heeft gehad op de game ontwikkelaars. “Onze klus is het maken van games voor Xbox, Windows en Windows Phone, dat is waar we mee bezig zijn. Het gedoe wat zich daarboven afpeelt is slechts ‘gedoe’ voor veel ontwikkelaars. Dat is een goede zaak. Ik heb gepraat met zowel Nadella als Elop en beide zijn ze super enthousiast over Xbox en volledig toegewijd.”

“Xbox is een belangrijk onderdeel van Microsoft”, vervolgt Spencer. “Als je denkt aan de consument en wat ze vinden van ons bedrijf, dan is Xbox het meest geliefde merk dat wij hebben voortgebracht. We zitten momenteel in een zware concurrentiestrijd met de PlayStation 4 en dat is fantastisch voor de industrie. Niemand hoeft zich zorgen te maken dat het zou verdwijnen.”