Microsoft biedt excuses aan voor misleidende footage

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft biedt excuses aan voor misleidende footage

Microsoft werd gisteren op de vingers getikt nadat mensen de consolemaker hadden betrapt op het gebruik van misleidende beelden van The Witcher 3: Wild Hunt. Om de game te promoten, werd een video getoond die voor Xbox One-beelden door moest gaan, maar wat duidelijk van de pc-versie afkomstig was.

Dan val je als Microsoft toch stevig door de mand. Gisteren werd er een gameplay-video van The Witcher 3: Wild Hunt geüpload naar het Xbox YouTube-kanaal en liet een quest uit het begin van de game zien. Er was niets aan de hand, totdat het website Kotaku opviel dat de video ook beschikte over de 60 frames per seconde-optie; iets wat alleen mogelijk is als het bronmateriaal ook in 60 fps is opgenomen. Dat terwijl CD Projekt Red meerdere keren aan had gegeven dat de consoleversies van The Witcher 3 op 30 frames per seconde zullen draaien.

Men stapte af op CD Projekt RED om verhaal te halen en zij gaven toe dat alle beelden die ze naar derden versturen allemaal afkomstig zijn van de pc-versie. Microsoft werd er mee geconfronteerd en kwam vrijwel direct met een statement dat het niet de intentie was om de consument te foppen door een mooiere versie te beloven.

“We hebben een nieuwe trailer van The Witcher 3: Wild Hunt op ons YouTube-kanaal geüpload. De video is geleverd door CD Projekt RED en is afkomstig van de pc-versie. De beelden geven niet de versie van de Xbox One weer. Dit was op geen enkele manier bedoeld om de Xbox One-versie mooier over te laten komen. We hebben de beschrijving van de video inmiddels veranderd om ervoor te zorgen dat er staat dat het beelden van de pc-versie zijn. Onze verontschuldigingen voor de mogelijke verwarring en kijken uit tot de release van de game voor Xbox One en pc op 19 mei 2015.”

Het kan altijd gebeuren dat iemand een foutje heeft gemaakt, al lijkt het er in deze instantie toch echt op dat Microsoft doelbewust de mooiere beelden van de pc-versie heeft getoond in de hoop een grotere indruk te maken op de consument. De beelden van de game zijn hier te zien.