Microsoft belooft verbetering bij games op Windows Store

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft belooft verbetering bij games op Windows Store

De versies van games op de Windows Store gaan gebukt onder een aantal vreemde restricties. Volgens Microsoft- en Xbox-topman Phil Spencer wordt er echter aan gewerkt om die limieten te verwijderen. Dit blijkt vandaag uit een bericht op Twitter.

Games die worden gekocht op de Windows Store hebben andere instellingen dan dezelfde games gekocht op andere platformen, zoals Steam. Het meest recente voorbeeld is Rise of the Tomb Raider, waar de exe. bestanden op slot staan. Dit zodat de game niet gemod kan worden, toegevoegd kan worden aan Steam zodat de Steam-overlay niet werkt of de Steam Controller niet gebruikt kan worden. Daarnaast kent de game ook grafische aanpassingen, zoals de V-Sync die altijd aanstaat, of een gebrek aan SLI-support.

Een fan stapte via Twitter op Xbox-topman Phil Spencer af om te vragen hoe het komt en of dit ooit zou gaan veranderen.

Problemen of niet, een uitkomst is natuurlijk om de game in kwestie bij een ander platform te kopen. Tenzij de game voor pc exclusief te koop is bij de Windows Store, zoals dat bij Quantum Break het geval is wanneer die volgende maand uitkomt. Voor de fans is het te hopen dat Microsoft de problemen dan al heeft verholpen.