Michel Ancel laat zich uit over Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Michel Ancel laat zich uit over Nintendo

De Franse ontwikkelaar Michel Ancel, die we allemaal kennen van de Rayman- en Beyond Good and Evil series, liet zich onlangs uit over Nintendo. Hij vertelde dat Nintendo zichzelf altijd profileert door iets unieks te maken en zich daarmee onderscheidt van de rest.

In het interview vertelde Ancel dat de creativiteit en de keuze om altijd voor iets unieks te gaan, zowel de grootste kracht als grootste zwakte is van het bedrijf.

“Innovatie is de grootste kracht van Nintendo, maar ook de grootste valkuil. Er zijn maar weinig bedrijven die zo veel risico’s nemen. Innoveren staat gelijk aan risico’s nemen, want je kan niet voorspellen wat de markt gaat doen. Momenteel komen de grootste verrassingen van Nintendo, of de verrassingen je nou aanspreken of niet. Miiverse was een verrassing, net als de Gamepad. Ik kan niet wachten op het volgende!”

Het staat buiten kijf dat je met originele eigenschappen ook originele toepassingen krijgt. Ancel heeft dit onlangs nog bewezen met het uitstekende Rayman: Legends, wat oorspronkelijk begon als exclusieve titel voor de Wii U.