Metroid Prime 4 wordt niet ontwikkeld door Retro Studios

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Metroid Prime 4 wordt niet ontwikkeld door Retro Studios

Tijdens de E3 persconferentie van Nintendo gisteren werd Metroid Prime 4 aangekondigd voor de Nintendo Switch. Behalve de aankondiging was er echter nog weinig informatie over de game. Uit de E3 press kit van Nintendo blijkt nu dat niet de gebruikelijke ontwikkelaar Retro Studios, maar een heel nieuw Nintendo-team verantwoordelijk is voor de nieuwe Metroid Prime-titel.

Hoewel er nog geen beelden van de game getoond werden, was de aankondiging van Metroid Prime 4 voor velen al een aangename verrassing. Het laatste deel uit de Metroid Prime-serie – Metroid Prime 3: Corruption voor de Wii – stamt alweer uit 2007. De laatste Metroid game op de consoles, Metroid: Other M, stamt ook al uit 2010. De fans snakten daarom naar een nieuw deel.

Het nieuws van een nieuwe Metroid Prime is dus zeer welkom, maar het zal voor de fans misschien even slikken zijn om te horen dat Metroid Prime 4 niet ontwikkeld zal worden door Retro Studios. De Amerikaanse studio ontwikkelde namelijk alle drie de tot nu toe verschenen delen van de bejubelde Metroid Prime-serie. Kensuke Tanabe, de producent van de serie, is wel weer als producent betrokken bij Metroid Prime 4.