Metro-ontwikkelaar 4A Games stelt fans zonder VR gerust

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Metro-ontwikkelaar 4A Games stelt fans zonder VR gerust

De Metro-franchise heeft naar alle waarschijnlijkheid een behoorlijke schare fans. Het is nog waarschijnlijker dat niet elk van deze fans een VR-setup bezit. Het nieuws dat Metro-ontwikkelaar 4A Games bezig is met een AAA VR-game is, vormde waarschijnlijk bij deze mensen een kleine teleurstelling. Om de teleurgestelde fans een hart onder de riem te steken, heeft de ontwikkelaar ook goed nieuws voor hen.

Op de website van 4A Games heeft de ontwikkelaar namelijk een brief opgesteld naar beide partijen, de mensen die uitkijken naar de VR-game en de teleurgestelde fans die neit in het bezit zijn van een VR-headset. Hoewel het bericht grotendeels ingaat op de VR-game ARKTIKA.1 valt er ook wat leuks te lezen voor de tweede partij.

Het is duidelijk dat sommigen van jullie de stijl van ARKTIKA.1 leuk vinden (..) maar we zien ook dat sommigen van jullie…misschien een beetje teleurgesteld zijn. Wellicht prefereren jullie klassieke pc- of console-games en hoopten jullie dat we…iets anders zouden aankondigen.

Laat het me nog een keer zeggen. ARKTIKA.1 is een van de TWEE projecten die in ontwikkeling zijn. Het houdt het andere project niet op. Met onze nieuwe Malta studio hebben we een veel groter team en het is beter voor ons om meerdere projecten te hebben, zowel voor onze onafhankelijkheid, als onze creativiteit. We zijn er nog niet klaar voor om over ons andere project te praten, maar we denken dat jullie het leuk gaan vinden. Wees alsjeblieft geduldig!

Voorlopig zullen we het dus moeten doen met de woorden ‘iets anders’ en ‘ander project’, al doet de toezegging vermoeden dat het raakvlakken zal hebben met de Metro-games. Zodra er meer bekend wordt gemaakt over dit tweede en onbekende project, lees je het uiteraard bij ons op Pixel Vault.