Metal Wolf Chaos XD verschijnt op 6 augustus

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Metal Wolf Chaos XD verschijnt op 6 augustus

Via de Microsoft-winkelpagina en Steam weten we de releasedatum van Metal Wolf Chaos XD, deze verschijnt op 6 augustus. Dat er een aankondiging van een releasedatum van deze verbeterde versie van Metal Wolf Chaos uit 2004 kwam, wisten we al. Uitgever Devolver Digital kondigde afgelopen vrijdag aan dat het deze week met een datum kwam. Deze belofte loste het bedrijf in via een trailer. 

In de game krijgt Amerikaans president Michael Wilson te maken met een staatsgreep van zijn vicepresident Richard Hawk en zijn mechanische leger. Om deze opstand te onderdrukken kruipen spelers samen met de president in een geavanceerd robotpak. Tijdens deze strijd is alles geoorloofd en verdedigen we de Brooklyn Bridge, de Grand Canyon en het Witte Huis.

Metal Wolf Chaos verscheen in 2004 uitsluitend in Japan en exclusief voor Xbox 360. Om de titel vervolgens bij ons uit te brengen sloegen Devolver Digital en FromSoftware de handen in elkaar met ontwikkelaar General Arcade. Zij gaven de titel een opfrisbeurt. Zo ondersteunt de titel nu beelden in 4K en is deze speelbaar op moderne beeldschermen. Als laatste werd de besturing en gameplay aangepast plus werd een nieuw opslagsysteem geïntroduceerd. Hoe dit allemaal eruit ziet en speelt ontdekken we op 6 augustus op PlayStation 4, Xbox One en pc.