Metal Gear Survive uitgesteld tot begin 2018

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Metal Gear Survive uitgesteld tot begin 2018

Metal Gear Survive is uitgesteld naar 2018. De game stond gepland voor najaar 2017, maar ontwikkelaar Konami heeft op de E3 aangegeven deze deadline niet te gaan halen. Metal Gear Survive wordt de eerste Metal Gear-game die Konami uitbrengt sinds het vertrek van Hideo Kojima.

Metal Gear Survive werd vorig jaar tijdens gamescom in Keulen middels een trailer aangekondigd. De game is een spin-off van de Metal Gear-serie die zich vooral richt op coöperatieve stealth gameplay. Het verhaal van de game speelt zich af in de periode tussen Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. De reden voor het uitstel is dat het ontwikkelingsteam volgens Konami een paar maanden extra nodig heeft om de laatste puntjes op de i te zetten.

Met Metal Gear Survive brengt Konami voor het eerst sinds het vertrek van Hideo Kojima een Metal Gear-game uit. De geestelijk vader van de Metal Gear-serie heeft al duidelijk zijn mening gegeven over de nieuwe titel. Vooral over het feit dat je het opneemt tegen zombies is hij niet te spreken.