Metal Gear Solid: Ground Zeroes verschijnt voorjaar 2014

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Metal Gear Solid: Ground Zeroes verschijnt voorjaar 2014

Konami heeft vandaag bekendgemaakt dat het Metal Gear Solid: Ground Zeroes, de proloog op het langverwachte Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, in het voorjaar van 2014 op de markt zal brengen. De game zal zowel op de huidige als volgende generatie consoles verschijnen en te koop zijn als digitale en fysieke kopie.

Volgens Konami zal de game de speler voorbereiden op The Phantom Pain, zowel met het verhaal als met de nieuwe gameplay elementen die in de game worden geïntroduceerd. Ground Zeroes zal de spelers opnieuw in de schoenen plaatsen van Big Boss, welke een gevangeniskamp zal infiltreren om een reddingsactie uit te voeren. Een van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden die de speler zal krijgen draait om het oproepen van extra hulp, een functie die ook een belangrijke rol zal krijgen in The Phantom Pain.

Metal Gear Solid: Ground Zeroes zal in voor de Xbox 360 en PlayStation 3 beschikbaar worden als disc versie met een prijskaartje 29,99 euro als download voor 19,99 euro. De Xbox One en PlayStation 4-versies zullen enkel als download beschikbaar zijn met een prijskaartje van 29,99 euro.

EDIT 5-11-2013: Europese prijzen toegevoegd aan de hand van Konami’s persbericht.