Metal Gear Solid film heeft wellicht regisseur

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Metal Gear Solid film heeft wellicht regisseur

In toevoeging tot meerdere geplande game-verfilmingen de aankomende jaren is er nu ook meer nieuws gekomen over wie de Metal Gear Solid-film zal gaan regisseren. Al sinds 2012 zijn Sony Pictures en Konami bezig met het vertalen van de bekende game naar het grote scherm. Volgens Deadline zouden er momenteel gesprekken zijn met Jordan Vogt-Roberts om de regie op zich te nemen.

In 2012 meldde geestelijke vader Hideo Kojima al dat men begonnen was met het verfilmen van de bekende serie rond Solid Snake. Avi Arad, die in het verleden onder andere hoge ogen gooide bij Marvel Studio’s, was al vroeg bevestigd als producent van het project. Arad heeft overigens meer plannen met betrekking tot game-verfilmingen, zo wil hij ook de Uncharted-, InFamous- en Mass Effect-series naar het witte doek brengen. Kojima zal wel een grote rol blijven spelen in de ontwikkeling van de Metal Gear Solid film.

Vogt-Roberts is vooral bekend van The Kings of Summer, die in 2013 uitkwam. Daarnaast heeft hij een keur aan korte films en reclames geregisseerd en was hij verantwoordelijk voor het produceren van de Comedy Central serie Mash Up. Dat de regisseur een affiniteit heeft met games werd al eerder duidelijk: zo waren volgens Vogt-Roberts de intro van Mash Up en de soundtrack van The Kings of Summer geïnspireerd door het werk van Koji Kondo, die onder andere de muziek voor Super Mario Bros. en The Legend of Zelda schreef.