Metal Gear Solid 5 pc disc bevat alleen Steam install

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Metal Gear Solid 5 pc disc bevat alleen Steam install

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zal zowel in digitale als fysieke vorm verschijnen voor de pc. Men heeft ontdekt dat het eigenlijk weinig uitmaakt welke versie je aanschaft, want op de disc staat alleen een installer voor Steam.

Als je van plan was om naar de winkel te gaan en het schijfje van Metal Gear Solid 5 te kopen, houdt er dan rekening mee dat het vrijwel nutteloos is. Op de disc zelf staat geen software behalve de installer voor Steam. Een speler die de game al vroegtijdig wist te bemachtigen was aangenaam verrast en checkte de inhoud van de disc. De volgende afbeelding verscheen kort daarna op Twitter.

Nu leven we in een tijd waarin het voor de meeste mensen geen probleem is om de game te downloaden, maar niet iedereen heeft die luxe. In Nederland heeft bijna de hele bevolking (en zeker alle gamers) snel internet, maar in mindere welvarende landen is dat anders. Om maar te zwijgen over het limiet van bandwijdte en de grootte van deze game. Dat Metal Gear Solid 5 een singleplayer-ervaring is, maakt het extra zuur voor de mensen die online moeten om de game te downloaden.