Mega Man X Legacy Collection heeft een releasedatum

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Mega Man X Legacy Collection heeft een releasedatum

In december 2017 werd al bekendgemaakt dat alle acht de Mega Man X-games naar pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One zouden komen. Vooralsnog moesten we echter wachten op een releasedatum, maar aan dit wachten is nu een einde gekomen. De Mega Man X Legacy Collection verschijnt op 24 juli in twee losse delen.

Het eerste deel van de Mega Man X Legacy Collection bevat Mega Man X , X2, X3 en X4. Het tweede deel bevat Mega Man X5, X6, X7 en X8. De twee delen worden op aparte discs uitgegeven en kunnen dus apart worden aangeschaft. De games hebben een grafische upgrade gekregen en bevatten een hoge resolutie-filter die naar believen aan- en uitgezet kan worden. Ook is er een nieuwe challenge-modus toegevoegd waarmee je het tegen twee bazen tegelijkertijd op kunt nemen.

De collecties zijn bovendien aangevuld met de nodige extra’s. Zo bevatten beide discs een zogenaamd museum gewijd aan de geschiedenis van Mega Man X. Hier vind je onder meer een gallery met originele illustraties en concept art, de soundtracks van de verschillende games en de korte animatiefilm The Day of Sigma. Deze film geldt als inleiding voor de eerste Mega Man X en handelt over de oorsprong van Sigma.