Meerdere partijen hadden interesse in Lionhead

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Meerdere partijen hadden interesse in Lionhead

Hoewel studio Lionhead de deuren heeft gesloten had het mogelijk niet zo ver hoeven te komen. Kotaku UK meldt dat verschillende bronnen hebben aangegeven dat er meerdere geïnteresseerde kopers waren voor de studio. Als we de bronnen mogen geloven zou Microsoft echter roet in het eten hebben gegooid.

De Britse tak van Kotaku geeft aan dat er in de weken voor het sluiten van de studio meerdere potentiële kopers waren. Gesprekken met deze geïnteresseerden zouden hebben plaatsgevonden gedurende de consultatie periode, welke volgens de Britse wet verplicht is voordat een bedrijf de duren mag sluiten. Hoewel er geen specifieke namen worden genoemd wegens de gevoelige aard, zouden een aantal van de grootste namen uit de industrie interesse hebben getoond.

De voornaamste reden dat gesprekken mislukten zou volgens een bron dicht bij Xbox liggen, in het kamp van Microsoft. De Amerikaanse gigant wou Lionhead wel verkopen, maar geen afstand willen doen van de Fable IP. “90 Procent van de geïnteresseerden liepen op dat moment weg,” aldus de bron. Dit ondanks dat verschillende bedrijven honderden miljoenen over zouden hebben voor de combinatie van Lionhead en Fable.

Zou een uitgever of investeringspartij toch Lionhead hebben gekocht en Fable-games willen maken, dan zou dit onder een licentie-afspraak met Microsoft moeten gebeuren. Wanneer dat het geval is wordt het voor de uitgever lastig om profijt te maken van de game, waardoor het minder interessant wordt om de game überhaupt te ontwikkelen. Volgens Kotaku UK komt het echter wel vaker voor dat geïnteresseerden het gesprek aangaan in de consultatie periode maar uiteindelijk geen resultaat boeken.