Meer vraag naar Xbox One sinds verwijdering Kinect

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Meer vraag naar Xbox One sinds verwijdering Kinect

Volgens de Amerikaanse gamewinkel GameStop is de vraag naar Xbox One aanzienlijk gegroeid sinds de aankondiging van de Xbox One zonder verplichte Kinect.

Tony Bartel, president van het Amerikaanse GameStop, zegt dat de interesse voor de Xbox One alsmaar groter is geworden sinds de bekendmaking van de Kinect-loze Xbox One.

“Ik weet dat er meer vraag en interesse is voor de Xbox One sinds de aankondiging van de Xbox One zonder verplichte Kinect. De prijsverlaging zal natuurlijk ook parten spelen. Dit is uiteraard goed nieuws, maar niet alleen voor GameStop: meer verkochte Xbox One consoles betekent meer potentiële kopers voor toekomstige titels, wat heel belangrijk is voor ontwikkelaars.”

Microsoft denkt er hetzelfde over: een week geleden zei Phil Harrison dat de Kinect-loze Xbox One garant staat voor meer ontwikkelaars die interesse hebben om software voor de console te maken. Een grotere install-base betekent meer games, wat alleen maar goed nieuws is voor gamers.

Hoewel de Xbox One zonder Kinect op 9 juni uitkomt in de landen waar hij al uit is, moeten we hier in Nederland nog wat langer geduld hebben. Het goede nieuws hiervan is dat wanneer de console hier uitkomt, consumenten gelijk voor de goedkopere versie kunnen gaan, indien ze dat willen.