Meer Rainbow Six Siege-wijzigingen op komst

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Meer Rainbow Six Siege-wijzigingen op komst

Tijdens de laatste dag van de Six Invitationals heeft Ubisoft meer informatie gegeven over wijzigingen die komen tijdens het derde jaar van Rainbow Six Siege. Zo komt er onder andere een nieuwe multiplayermodus genaamd Pick & Ban.

Ook tijdens het derde jaar van Rainbow Six Siege kunnen spelers weer vier nieuwe seizoenen aan gameplay verwachten, beginnende met Operation Chimera in maart. Later in het jaar krijgen we nog seizoenen met een focus op twee Italiaanse operators, een nieuwe Britse en Amerikaanse operator en in het laatste seizoen de focus op twee Marokkaanse operators.

De originele twintig operators die in jaar 1 in de game zaten, zullen vanaf maart voor bijna iedereen gratis beschikbaar zijn. Aan de start van seizoen 1 zullen de standaard operators inclusief alle wapen-attachments beschikbaar zijn. Dit zal gelden voor alle versies behalve de Starter Edition, hierbij zullen vanaf maart zes operators beschikbaar zijn in plaats van vier.

Tijdens het tweede seizoen van de game zal Ubisoft ook een nieuwe PvP-modus introduceren, genaamd Pick & Ban. Tijdens Pick & Ban krijgen spelers aan het begin van de match de mogelijkheid om twee operators van de tegenstander te verbannen voor de gehele match. Nadeel is dat jouw team ook deze operators niet kan gebruiken gedurende de match. De modus zal eerst als Custom Games beschikbaar zijn, waarna Ubisoft gaat kijken of het ook in standaard multiplayer matches beschikbaar kan worden.

Ook komen er later in het jaar nog verschillende veranderingen aan een aantal maps. Zo zullen er map buffs komen, die kleine wijzigingen maken aan verschillende maps zoals een extra kamer of stevigere muren op bepaalde punten. In seizoen 3 zal de map Hereford Base een volledige rework krijgen: het Britse thema blijft, maar de volledige uitstraling en indeling van het level zal compleet anders worden.