Meer informatie Pokémon Sun & Moon bekendgemaakt

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Meer informatie Pokémon Sun & Moon bekendgemaakt

The Pokémon Company heeft een trailer vrijgegeven van de nieuwste Pokémon-titels: Pokémon Sun en Moon. Hierin maken we kennis met de nieuwe regio, gameplay en een aantal nieuwe Pokémon waaronder de drie starter Pokémon.

De regio waarin Sun en Moon zich af zullen spelen draagt de naam Alola en hoewel dit niet bevestigd is door het bedrijf, lijkt dit gebaseerd te zijn op Hawaï. Dit door de vormgeving van de titels, maar ook door het woord Alola, dat natuurlijk wel heel sterk op het welbekende ‘aloha’ lijkt. Het belangrijkste van bovenstaande trailer is misschien toch wel de aankondiging van de nieuwe Pokémon. De wereld van de franchise kent ondertussen al 721 verschillende personages maar met de komst van Sun en Moon zullen we hier een momenteel nog onbekend aantal aan toe kunnen voegen.

De starter Pokémon, die alle drie nieuw zijn binnen de serie en vergelijkbaar zijn met alle eerdere releases, zullen bestaan uit een gras-, water- en vuur-type. Het gras-type, genaamd Rowlet, zal eveneens een Flying-type zijn en vertoont de kenmerken van een uil. De water-Pokémon Popplio lijkt een soort combinatie tussen een clown en een zeeleeuw te zijn en de vuur-Pokémon Litten met katachtige kenmerken sluit het rijtje af.

Hoewel eigenlijk al wel gespeculeerd werd dat de games in het najaar van dit jaar uit zouden komen, hebben we nu ook eindelijk een releasedatum om naar uit te kijken. In Nederland staat deze op 23 november 2016, een paar dagen later dan in de trailer vermeld wordt.