Meer informatie Overwatch Anniversary-evenement

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Meer informatie Overwatch Anniversary-evenement

De vicepresident van Blizzard heeft in een updatevideo meer informatie gegeven rondom het aankomende Overwatch Anniversary-evenement. Het evenement vindt plaats ter ere van het tweejarig bestaan van de game.

Tijdens het evenement krijgen spelers geen normale lootboxes voor hun kiezen. De zogeheten anniversary-lootboxes garanderen minstens één item van het evenement. Daarnaast kunnen spelers ook een cosmetisch voorwerp krijgen van een willekeurig ander evenement. Dit betreft onder andere het recentste evenement Retribution. Ook kunnen spelers met de munten voorwerpen kopen die ooit zijn uitgekomen. Naast de lootboxes worden ook de populaire brawls teruggebracht. Blizzard geeft aan dat mensen bijvoorbeeld Junkenstein en Mei’s Snowball Offensive kunnen verwachten. Tot slot worden er nog acht nieuwe legendarische skins toegevoegd.

Blizzard introduceert ook een nieuwe map tijdens het evenement. De map Petra laat spelers free-for-all death match spelen en er ligt een mega health pack in het midden van de map. Ook gaat het eerste competitieve seizoen van start en in de nieuwste map, maar ook in de map Chateau. Het evenement begint op 22 mei. Overwatch telt momenteel 40 miljoen spelers.