Meer informatie over Left Alive na jaar van stilte

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Meer informatie over Left Alive na jaar van stilte

Het is al een jaar stil rond de game Left Alive, de opvolger van Front Mission. De laatste keer dat ontwikkelaar Square Enix wat van de game liet zien, was tijdens de Tokyo Game Show vorig jaar. Daar lieten ze toen een aankondigingstrailer zien aan het publiek. 

Van Left Alive is er al een tijdje niks meer gehoord. Square Enix heeft nu echter wat meer informatie gedeeld over de game. Zo is er bekendgemaakt dat er momenten zijn waarop een van de drie hoofdpersonages een Wanzer mecha zal besturen. De iconische vechtrobots uit Front Mission gaan in Left Alive ook weer de strijd met elkaar aan. Bij elke Wanzer staat een groepje soldaten die de mecha bewaken en moeten dus uitgeschakeld worden. Dit hoeft echter niet altijd de keuze te zijn waar de speler voor gaat. Er is namelijk de vrijheid aan de speler gelaten om te voet verder te gaan.

De strijd aangaan zonder een grote vechtrobot vereist tactisch inzicht van de speler. Zo kunnen er onder andere vallen en geïmproviseerde wapens gebouwd worden. Hiermee kan vervolgens een goede weerstand geboden worden wanneer de vijand de overmacht heeft.

Doordat de oorlog plotseling is uitgebroken zijn er veel gestrande burgers in de stad die om hulp vragen. Elke burger heeft zijn eigen motieven om de speler wel of niet te volgen in de strijd. De speler kan de burger ook gewoon aan zijn of haar lot overlaten. Daar draait de game dan ook om: keuzes. Dit zal zijn uitwerking hebben aan het einde van de game waar elke keuze een ander resultaat geeft.

Vooralsnog heeft Left Alive nog steeds geen releasedatum gekregen. Er is wel bekendgemaakt dat de game voor de PlayStation 4 en pc uitkomt.