Meer details The Last Guardian onthuld

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Meer details The Last Guardian onthuld

Vorig jaar op de E3 dook ineens The Last Guardian weer op, de game van Sony die dood leek te zijn stond ineens weer in de spotlights. We zijn een jaar verder en het is erg stil geweest rond deze game, maar vlak voor de E3 van dit jaar zijn er toch wat details onthuld door de ontwikkelaar.

In de nieuwste editie van het tijdschrift Edge laat Fumito Ueda, regisseur van The Last Guardian, eindelijk wat details los. Een jongetje, dat de hoofdpersoon van de game is, heeft, zoals eerder al bekend was, een groot hondachtig wezen als compagnon genaamd Trico en hij is niet zo lief als hij eruit ziet. Op aanwijzing van het jongetje kan Trico een dodelijke straal met bliksemstralen afvuren op vijanden. Ook zal de aanval veel gebruikt worden om puzzels op te lossen. Volgens Ueda heeft hij veel redenen gehad om deze aanval te implementeren, maar de belangrijkste was om “aan de spelers te laten zien dat Trico een brok kracht en geweld kan zijn.”

Naast de dodelijk bliksemaanval is Trico een indicator voor wat er om je heen gebeurd. Door de kleur van zijn ogen en overeind staande veren kan je bijvoorbeeld zien dat hij boos is en waarschuwt je dus als er wat dreigt te gebeuren. Als laatste geeft Ueda aan dat de vriendschap tussen de jongen en het wezen steeds hechter wordt naarmate de game vordert. Trico zal namelijk niet altijd gehoorzamen in het begin van de game, maar als de band hechter wordt, zal het wezen steeds beter naar je luisteren.

The Last Guardian staat nog steeds in de planning voor dit jaar en verschijnt exclusief voor de PlayStation 4. Het is nog steeds wachten op een concrete datum, maar met de E3 voor de deur zal dit waarschijnlijk niet lang meer duren.