Meer details onthuld van Star Wars: Battlefront

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Meer details onthuld van Star Wars: Battlefront

Star Wars: Battlefront zal zich richten op Rebels tegen Empire-vuurgevechten tussen maximaal 40 spelers op de grond en in de lucht in een reeks van Star Wars-voertuigen, aldus een rapport van Associated Press. De game zal vanaf 17 november verkrijgbaar zijn voor pc, PS4 en Xbox One.

Een demo van de game werd getoond tijdens de Star Wars Celebration, een jaarlijks fan-extravaganza die het bestaan van de filmreeks viert, onder een embargo dat vandaag is opgeheven. In de demo werden voertuigen getoond als  jetpacks, speeders, AT- AT’s en andere Walkers. Naast grondvoertuigen zal Star Wars: Battlefront ook luchtgevechten hebben met onder andere X-wings, Tie Fighters en de Millenium Falcon.

De gevechten in Star Wars: Battlefront vinden plaats in conflicten in tijden van de originele filmtrilogie. Locaties genoemd in het verhaal zijn Endor, Hoth, Tatooine en Sullust, een lava-spuwende planeet. Spelers die genoeg in-game punten verzamelen kunnen de rol van iconische figuren als Boba Fett en Darth Vader innemen op het slagveld. Op deze manier kun je bijvoorbeeld met lightsabers en the Force het gevecht naar jou hand zetten en je team naar de overwinning leiden.

Verder zal Star Wars: Battlefront een gratis te downloaden level krijgen wat zich zal afspelen op Jakku, de woestijnplaneet in de teaser-trailer(s) van Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Deze download zal twee weken voor de premiere van de nieuwe film beschikbaar worden gesteld.