Meer dan driehonderd geheime Hearthstone-kaarten gelekt

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Meer dan driehonderd geheime Hearthstone-kaarten gelekt

Sinds deze week kunnen we aan de slag met de nieuwe singleplayermodus Monster Hunt in Hearthstone. Met de update van deze modus zijn echter wat extra kaarten meegekomen. Data miners ontdekten meer dan driehonderd kaarten die momenteel niet in de game zitten.

Deze week introduceerde Blizzard de nieuwe singleplayermodus voor Hearthstone, als onderdeel van de nieuwe uitbreiding Witchwood. In de update waarmee deze nieuwe modus is toegevoegd, ontdekte data miners een hele reeks kaarten die momenteel niet in de game zitten. Het gaat vermoedelijk om kaarten die tijdens het maken en balanceren van Witchwood gemaakt zijn, maar uiteindelijk niet in het spel gestopt zijn. We achten de kans dus klein dat we deze kaarten in de game terug gaan zien, al is het niet uit te sluiten dat er enkele opduiken in de Arena-modus of tijdens een Tavern Brawl.

De meer dan driehonderd kaarten kun je bekijken op Top Decks. Opvallend is dat de meeste kaarten ook al ver ontwikkelde artwork hebben. Het lijkt er dus op dan een groot deel van de kaarten op het laatste moment niet aan de game is toegevoegd. Zo is er een compleet nieuwe mechaniek dat Discover op de schop gooit. Normaal gesproken als je een minion speelt met Discover, dan mag je zelf een kaart kiezen die aan je hand wordt toegevoegd, maar bij deze Discover-kaarten mag je tegenstander kiezen.

Het is te hopen dat we nog een paar kaarten terug gaan zien in de Arena of in Tavern Brawls, maar we hoeven deze kaarten voorlopig niet te verwachten in standaard play. Benieuwd naar waar je rekening mee moet houden in de nieuwe Hearthstone-uitbreiding Witchwood? Lees dan hier waar je op moet letten.