Meer dan 250 miljoen Call of Duty-games verkocht

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Meer dan 250 miljoen Call of Duty-games verkocht

Vanaf de eerste release van de Call of Duty-franchise in 2003 tot vandaag zijn er meer dan 250 miljoen games van de serie over de toonbank gegaan. Dit maakte Activision vandaag bekend in een statement.

Deze enorme mijlpaal binnen de razend populaire Call of Duty-shooter franchise werd bekendgemaakt tijdens een statement waarin NPD Group verkoopdata bekendmaakte. In 2003 kwam de allereerste titel binnen de franchise op de markt en het lijkt wel alsof de games door de jaren heen steeds populairder zijn geworden. Zo was het deel dat eind 2015 een release kreeg, Call of Duty: Black Ops III, de bestverkopende titel wereldwijd, zowel in het aantal units dat verkocht is als het geld dat de titel opbracht.

De vice-president en manager van Call of Duty binnen Activision, Rob Kostich, gaf het volgende statement:

Dit jaar markeert ook het zevende jaar op rij dat Call of Duty de nummer 1 verkopende franchise in Noord-Amerika is, volgens de NPD. Call of Duty heeft ondertussen wereldwijd meer dan 250 miljoen units verkocht. Deze mijlpaal is bereikt dankzij de geweldige ervaringen die mogelijk gemaakt wordt door onze ontwikkelingsteams en zou niet mogelijk zijn geweest zonder de passie uit de community.