Meer dan 100 PlayStation VR-games in ontwikkeling

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Meer dan 100 PlayStation VR-games in ontwikkeling

Kaz Hirai, hoofd uitvoering bij Sony, heeft in een interview aangegeven dat meer dan 200 ontwikkelaars zich aan hebben gemeld om deel te nemen aan het PlayStation VR ontwikkelingsprogramma. Momenteel zijn er meer dan 100 games voor de PlayStation VR in de maak.

Tijdens een interview met de BBC kreeg Hirai de vraag wat de strategie van het bedrijf is omtrent de PlayStation VR. Hierop gaf hij aan dat ze voornamelijk een enorm voordeel hebben dankzij de grote hoeveelheid ontwikkelaars die momenteel bezig zijn met desbetreffende software.

“Ik denk dat we momenteel wel meer dan 200 ontwikkelaars hebben die zich hebben aangemeld voor het PlayStation VR programma, die samen werken aan waarschijnlijk 100 of meer titels die speelbaar zullen zijn op de PlayStation VR. Dit geeft wel aan dat we een hoge mate van ondersteuning krijgen vanuit de content creërende gemeenschap.”

Het is momenteel niet duidelijk hoe accuraat de uitspraak van Hirai precies is. Vorige maand, december 2015, liet Sony’s marketing team in een showcase een aantal games zien, dit was beperkt tot zes titels:

Op de E3 vorig jaar waren op de beursvloer twintig titels beschikbaar om kort te kunnen spelen. Hirai lijkt in ieder geval overtuigd van de kwaliteit van het product:

“We hebben een hoop goede ondersteuning en het zal een geweldig product zijn dat later dit jaar uitkomt.”