Meer aankondigingen voor Mortal Kombat 11

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Meer aankondigingen voor Mortal Kombat 11

Op de avond van 17 januari hield Netherrealm Studios een livestream op Twitch. Daarin zijn aankondigingen en bekendmakingen gedaan voor Mortal Kombat 11. Nieuwigheden van de game en de datum van de béta passeerde de revue. Daarnaast is er nog veel meer aangekondigd en wij zetten het voor je op een rijtje.

Netherrealm Studios heeft tijdens diens livestream op Twitch vandaag meer informatie gegeven over Mortal Kombat 11. Zo is bekendgemaakt wat er allemaal voor nieuws in de game zit en zien we een oude bekende terug. Hieronder een korte samenvatting.

Aan te passen outfits

Allereerst werd er bekendgemaakt dat de outfits aan te passen zijn. Zo kan je als speler elk gevecht in een nieuwe outfit verschijnen. De onderdelen die per personage aan te passen zijn, zijn in drie segmenten opgesplitst. Bij Scorpion kan bijvoorbeeld zijn masker aangepast worden in diverse stijlen. Ook voor zijn wapen kan uit verschillende vormen gekozen worden. Als laatste is de outfit in zijn geheel om te wisselen voor een ander uiterlijk.

Mortal Kombat 11 Dark Raiden 2 
 Pixel Vault

Nieuwe mechanics

Vervolgens werd getoond wat de aanpassingen in de vechttechnieken zijn. De bekende ‘X-Ray’ actie is vervangen voor wat het bedrijf de Fatal Blow noemde. In principe blijft het effect hetzelfde, maar heeft het zowel een andere naam als opzet gekregen. Nu kunnen de spelers de Fatal Blow-actie uitvoeren als ze nog maar ongeveer een kwart leven hebben. Voorheen ging dat via een meter onderaan het scherm. Die was verweven met een verdedigingsactie, die de meter deed teruglopen.

Zowel de speciale aanvallen als de verdedigingen hebben nu ieder hun eigen meter gekregen. In de hoeken van het scherm staan een horizontale en een verticale balk. De horizontale meter geeft de bijzondere aanvallen aan en de verticale meter de verdedigingen. Ook werd gemeld dat er een “perfect block” mechanic is toegevoegd. Deze stelt de speler in staat om een aanval van de tegenstander te blokkeren. Daarna kan gelijk worden toegeslagen, omdat de vijand een hele korte periode niks kan doen.

Het verhaal

Let op! Bevat kleine spoilers.

Elke game heeft wel een soort van verhaallijn en ook bij Mortal Kombat 11 is dat het geval. Er werd verteld dat deze game het verhaal oppakt waar het bij MK9 eindigde. In de prologue van het verhaal werd dan ook Shinnok getoond nadat die verslagen is door Raiden. Deze toont op zijn beurt dat er een duistere kant in hem aangewakkerd is. Net als zijn rood gloeiende ogen is zijn bliksem dat ook. Dit geeft aan dat er een Dark Raiden in het spel zit. Nadat hij het hoofd van Shinnok heeft afgehakt en vertrokken is, is er een vrouw te zien. Zij geeft een kleine toespraak aan het afgehakte hoofd van Shinnok. Vervolgens maakt zij zich bekend als Chronica. Een dame die vermoedelijk de tijd kan manipuleren en daar haar voordeel mee doet. Er werd overigens gehint dat de personages ook jongere versies van henzelf gaan tegenkomen. Hoe dat gaat gebeuren werd nog niet gezegd.

Mortal Kombat 11 Scorpion 2 
 Pixel Vault

Kombat Kast

Op 30 januari vindt tevens de Kombat Kast plaats. Daarin wordt een nieuw logo getoond en wordt er nog een personage bekendgemaakt. Nog een datum om dus in de agenda te zetten en in de gaten te houden.

Te spelen personages

Zoals eerder is gemeld zijn er al een tal van speelbare personages bekendgemaakt die in Mortal Kombat 11 zitten. Daar komen Skarlet en Geras ook nog eens bij en niet te vergeten het personage die tijdens Kombat Kast bekend wordt gemaakt. Dit zijn de speelbare personages die tot nu toe officieel bevestigd zijn:

  • Liu Kang
  • Sonya Blade (ingesproken door Ronda Rousey)
  • Sub Zero
  • Scorpion
  • Geras
  • Baraka
  • Skarlet (bekend uit MK9)
  • Dark Raiden
  • Geras
  • Shad Kahn (bij pre-order)

Genoeg personages om je vechtkunsten mee te kunnen vertonen. In totaal zijn er straks maar liefst 26 personages om mee te spelen. Er wordt dan ook naar verwachting meer bekendgemaakt over de andere personages.

Mortal Kombat 11 Dark Raiden 
 Pixel Vault

Releasedatum en pre-orders

De game is nu al te pre-orderen en wie dat doet krijgt niet alleen Shad Kahn erbij, maar ook toegang tot de bèta. Deze is vanaf 28 maart beschikbaar voor mensen die pre-orderen. Wie voor een Collector’s Edition van de game wilt gaan kan gerust zijn. Die gaat komen en daar zit onder andere een Scorpion masker bij. Mortal Kombat 11 is nu dus al te bestellen voor de PlayStation 4, Xbox One, pc en Switch. De game is echter zelf officieel pas te spelen vanaf 23 april van dit jaar.